Cotlet cu sos de cidru si ciuperci

de papabundetot in Porc, 17 Mai 2014 | 3404 vizualizari

 

In sfarsit a venit si weekendul si am putut din nou sa ma joc prin bucatarie,lucru care ma relaxeaza si ma face foarte fericita :) Am ales cidrul pentru ca de mult imi doream sa gatesc ceva cu aceasta bautura,mai ales ca am tot vazut diverse retete si niciodata pana astazi nu am avut ocazia sa prepar si eu ceva,asa ca astazi am asociat cidrul cu ciuperci si cotletul de porc la cuptor si zic eu ca am facut o alegere buna!

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru friptura:
  • 8 felii cotlet porc fara os
  • 200 ml cidru de mere
  • sos stridii
  • chimen macinat
  • ghimbir macinat
  • scortisoara
  • Pentru sos:
  • pasta de creveti
  • 500 gr ciuperci
  • 200 ml cidru de mere
  • sos soia
  • sos de ardei iuti
  • 5 spices
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita miere

Pentru garnitura: Cartofi noi

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet cu sos de cidru si ciuperci:

Cotletul l-am spalat si uscat bine cu prosoape de hartie,apoi am pus bucatile de carne intr-un castron si le-am marinat cu cidru,sos de stridii,ghimbir macinat,chimen si scortisoara si l-am lasat aproximativ 1 ora la marinat,apoi l-am pus intr-o tava si impreuna cu marinata l-am bagat la cuptor la foc mic,pana cand marinata a scazut si cotletul s-a rumenit usor.

Sos:Am spalat si curatat ciupercile,le-am taiat in bucati potrivite,am tocat marunt si usturoiul si intr-o tigaie cu putin ulei le-am pus la foc,am adaugat sos de soia,sos de ardei iuti ,1 lingurita 5 spices,am amestecat pana cand ciupercile si-au lasat zeama,am lasat sa scada apoi am adaugat cidrul si am lasat la foc mic inca cateva minute.Cand ciupercile au fost gatite complet am adaugat 1 lingurita de pasta de creveti si o lingurita de miere pentru a ingrosa putin sosoul,am amestecat si am stins focul.

Am ales ca si garnitura pentru acest preparat cartofi noi prajiti pana devin aurii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet cu sos de cidru si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

18.05.2014, 03:29

Aromat di tat !!!

mirela0911 1

18.05.2014, 12:36

laura_n 1

18.05.2014, 15:29

grozav!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza acra cu spata de porc